Prosjekt Salomon SUT 24 (det er helt gratis å delta)

Vi endrer prosjektet vårt litt mot SUT 2024, og åpner opp for alle som har hatt rusproblematikk og/eller har mental uhelse. Det blir trening fast én dag i uken, Jim fortsetter og Veronika tar steget opp fra deltager til mentor/medhjelper, i tillegg kommer det en gå/goggegruppe, som har som mål å etterhvert løpe :-)

Mål /mening /samarbeid

Målet vårt er først og fremst at vi skal være en trygg plass å møtes og være aktive/sosiale i naturen, neste mål er å kunne bli en del av gjengen til Dale Fjelløpere, og vi håper selvsagt at noen skulle ønske å bli med og enten løpe en av distansene våre i 2024, eller bli med som frivillig.

Vi får en del terrengsko fra Salomon som vi kommer til å låne  ut til de som ikke har selv, eller har lyst til å prøve ut før de eventuelt kjøper. Vi prøver å få samlet inn penger/fond/sponsing,(her er vi helt i startfasen) for vi vet av erfaring at det ikke alltid er like lett å prioritere /ha penger til trening/utstyr. Så kjenner du noen som har noe å bidra med, ta kontakt.

Vi kommer til å ha samarbeid  med A-larm, (i første omgang har de et prosjekt med oss som går over ca. 2 mnd. men målet er å ha et langsiktig prosjekt). 

Prosjekt Salomon SUT 2023 (Ferdig)

Prosjektet ble opprettet for første gang av Jim i 2022.  Salomon Norge stilte opp umiddelbart og støtter deltakerne med det de måtte trenge av utstyr. Stor takk til Joakim og Salomon for dette.

Jim er initiativtaker og har overordnet ansvar og Tor Arne er mentor og medhjelper. Vi starter med to deltakere som har erfart rus og eller mental helse problematikk. Målet er og gjennomføre en, for dem, valgfri distanse på Sandnes Ultratrail. Vi trener sammen fast to dager i uken, en av disse sammen med nybegynnergruppen til Dale Fjelløpere. En dag i måneden har vi i tillegg langtur. I tillegg til dette trener deltakerne på egenhånd etter en plan laget av Tor Arne. 

Hovedmålet med prosjektet er og vise at absolutt alle, uansett bakgrunn, kan bli med og oppleve mestring og glede av felleskapet i løpingen. Vi er alle folk!

Jim

Jeg har selv strevd med mental uhelse hele livet. Mye angst og depresjon som har ført til at jeg aldri klarte og fullføre hverken skole eller fungere i arbeidslivet. Etter en slankeoperasjon i midten av 30-årene begynte jeg og løpe litt for meg selv og gradvis utviklet jeg meg til og bli en ultraløper. Jeg opplevde mestring på dette feltet og løpegleden ga meg en ny mening med livet, et sosialt nettverk og opplevelsen av dette gjorde at jeg ville dele dette med andre. Der jeg kommer til kort i arbeidslivet kan jeg bidra i livet og gjøre noe samfunnsnyttig på mitt vis. Jeg har fortsatt store problemer med de psykiske utfordringene, men med løpingen kan jeg slippe tankekjør og la angsten få litt pause. 

Klara Veronika, Vero

Mitt navn er Klara Veronika, er 41 år og bor sammen med Katten min. Har en datter på 18. Jeg er tidligere rusavhengig, samtidig som jeg har PTSD og ADHD. Har 5 års rusfri tid snart. Trening har hjulpet mye, på trening kan jeg slå den indre kritikeren på tygga Uansett hvor håpløst livet kan se ut som, er det alltid en løsning!